Eerste arrestaties na boerkaverbod

Op de eerste dag dat het boerkaverbod officieel van kracht is geworden in Frankrijk, zijn twee gesluierde vrouwen gearresteerd door de Franse politie.

De vrouwen werden samen met enkele anderen opgepakt bij een protest bij de Notre Dame in Parijs. Afgelopen zaterdag werden bij een betoging tegen de wet ook al 59 mensen aangehouden in de Franse hoofdstad. De demonstratie was verboden door de autoriteiten.

Sinds de invoering van het boerkaverbond riskeren vrouwen die een boerka of nikab in het openbaar dragen, een boete van € 150,-. Mannen die vrouwen dwingen om een boerka te dragen, worden veel zwaarder bestraft: zij kunnen een jaar celstraf en een boete van € 30.000,- krijgen. Als het om minderjarige meisjes gaat, wordt die straf zelfs verdubbeld.

Frankrijk is het eerste land in Europa met een dergelijk verbod. In het land dragen naar schatting 2.000 vrouwen een boerka of nikab.

Lees ook:Boerkaverbod wordt in voorjaar 2011 van kracht
Lees ook:Pas de burqa!
Lees ook:‘Franse vrouwen moeilijkst te imponeren op datingsites’
Lees ook:‘Franse vrouwen veel beter achter het stuur’
Lees ook:Wat als vrouwen topless sporten en mannen een hoofddoek dragen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>