Musée de la Mode – Parijs

Waar zou je anders een modemuseum verwachten dan in Parijs, de stad van de mode en couture? En hoe komt Parijs eigenlijk aan deze naam?

Dit blijkt te danken aan Lodewijk de veertiende (1661 – 1715), een fervent liefhebber van mode, sieraden, meubels en champagne.

Lodewijk XIV was een trendsetter 'avant la lettre' en bracht met zijn luxe feesten allerlei trends op gang. Hij droeg reusachtige pruiken, kleren met ruches en hoge hakken. Ook was hij dol op diamanten. De diamant verdrong zelfs de parel op het moment dat Lodewijk al zijn kledingstukken en accessoires ermee begon te versieren.

In het Musée de la Mode in Parijs, kun je je vergapen aan prachtige Franse modekostuums vanaf de 18e eeuw tot heden. Ook de productie van stoffen en andere benodigdheden komt uitgebreid aan bod.

Dit alles wordt gepresenteerd in het Palais Galliéra, wiens architectuur geïnspireerd is door de Italiaanse Renaissance. Er is een workshop voor kinderen en er worden thematische exposities georganiseerd. De collectie is zeer compleet uit etsen, schetsen en foto's.

Openingstijden en andere nuttige informatie vind je op www.parijs.nl

Lees ook:YSL, Gaultier en Lacroix in één expositie
Lees ook:Koning Henri IV krijgt ‘nieuw’ gezicht
Lees ook:Marlies Dekkers wint Prix de la Mode
Lees ook:Modehuis Chloé viert 60-jarig jubileum groots
Lees ook:Uitgelicht: haute couture

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>