Website fietsroute Vélodyssée gelanceerd

De nieuwe website over de onlangs geopende fietsroute La Vélodyssée is sinds deze week ook toegankelijk in het Engels. De site geeft bezoekers de mogelijkheid om hun verblijf te plannen en de route goed uit te stippelen, met een interactieve kaart, GPS-navigaties en aanbiedingen van plaatselijke professionals.

La Vélodyssée in Bretagne
Beginnend in Roscoff, verlaat de route al gauw de ruige kusten van de Finistère om via de Baai van Morlaix de binnenlanden van Bretagne in te trekken. Onderweg verrassen de Monts d’Arrée menig fietser met haar ruige en onaangetaste natuur. Na de Monts d’Arrée vervolgt het pad zich langs het legendarisch bos van Huelgoat, een plek waar veel legendes en mythen zijn ontstaan. De route trekt daarna langs het kanaal van Nantes naar Brest en komt uit bij Bretagne’s grootste meer, het Lac du Guerlédan. Eenmaal in de Morbihan aangekomen volgen historische en karakteristieke oude plaatsjes elkaar snel op, zoals Pontivy, Josselin, Malestroit en Redon. Na 385 km Vélodyssée in Bretagne kan de route voortgezet worden in de Loirestreek in de richting van Nantes.

1200 km fietsroute
Deze zomer is de fietsroute Vélodyssée officieel geopend. De Vélodyssée is daarmee met 1200 kilometer Frankrijk’s langste fietsroute, die begint in Frans Baskenland en via Bretagne vervolgens eindigt in het zuidwesten van Groot-Brittannië. Het traject van de Vélodyssée volgt dezelfde fietspaden als de Europese fietsroute EV1, die van Sagres (Portugal) naar de Noordkaap (Noorwegen) loopt.

Meer info: www.velodyssey.com

Lees ook:Culinaire festivals in Bretagne
Lees ook:Sail In Bretagne 2012
Lees ook:Nieuwe website over Bretagne gelanceerd
Lees ook:Expositie Bretagne – Japan 2012/2013
Lees ook:Bretonse Fest-noz op werelderfgoedlijst UNESCO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>