Oranje naar finale WK: “Le grand retour des Pays-Bas”

600px-Football_Nederland“Le grand retour des Pays-Bas”. Met deze kop opent de Franse krant Le Parisien vanmorgen het sportkatern. De krant is, net als de meeste Franse dagbladen, erg te spreken over het spel van het Nederlands elftal, dat zich voor het eerst in 32 jaar tijd heeft geplaatst voor de finale van het WK. Toch leeft het voetbalevenement niet meer enorm onder de Fransen, sinds ‘les Bleus’ na een reeks schandalen roemloos ten onder gingen. De Franse dagbladen zijn dan ook minder euforisch dan de Nederlandse, maar dat is logisch.

Volgens de meeste Franse kranten is de overwinning van Oranje op Uruguay vooral te danken aan de individuele kwaliteiten van de Nederlandse spelers. Le Monde is vooral erg positief over Wesley Sneijder. Volgens de krant was hij degene die het vuur aanwakkerde in het spel van Oranje. Le Monde heeft het doelpunt van Arjen Robben (de kopbal) uitgeroepen tot doelpunt van de dag. L’Express is juist erg te spreken over het eerste doelpunt van de wedstrijd, dat van Giovanni van Bronckhorst, en heeft aan één woord genoeg om dat te omschrijven: “Magnifique!” De Franse sportkrant L’équipe roemt de strategie van bondcoach Bert van Marwijk: “Van Marwijk had het juiste recept”.

Lees ook:Oh! Pays-Bas
Lees ook:Frankrijk verliest, maar is “positief”
Lees ook:UFO’s boven Nancy?
Lees ook:Nieuw voetbal glamourkoppel: Zenden en Clio
Lees ook:Aanslag Koninginnedag ook nieuws in Frankrijk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oranje naar finale WK: “Le grand retour des Pays-Bas”

  1. v rijhen

    Wesley voetbalde wederom niet goed maar alles wat hij aanraakt veranderd in goud, in tegenstelling tot Van Persie nu!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>