‘Quelle catastrophe!’ Les Bleus op het WK

“Oh là là, quelle catastrophe!” Woorden van die strekking zullen zojuist in veel Franse huishoudens zijn uitgesproken, want ‘les Bleus’ bakten er opnieuw niet veel van op het WK. Na de teleurstellende openingswedstrijd (0-0) tegen Urugay, verloor het team van bondscoach Raymond Domenech vanavond van Mexico (0-2). Hiermee zijn de kansen van het Franse elftal op het WK in Zuid-Afrika zo goed als verkeken.

Het slechte resultaat zal voor veel Fransen niet als een verrassing komen. Vorige week nog bleek uit een peiling dat maar liefst 80% van de Fransen geen vertrouwen meer heeft in ‘les Bleus’ op het WK. Het Franse team kreeg de afgelopen maanden vrijwel alleen maar kritiek te verduren. Niet alleen maakte de ploeg al in de aanloop naar het WK geen beste indruk op het veld, ook daarbuiten was er tumult. Zo bekritiseerde de staatssecretaris van Sport, Rama Yade, het “te luxueuse” hotel waarin ‘les Bleus’ verbleven. Dat getuigde in tijden van economische crisis niet van enig fatsoen, aldus Yade. Een klein voordeel: het Franse elftal zal waarschijnlijk niet lang meer in het Zuid-Afrikaanse hotel verblijven.

Foto: TownDown.

Lees ook:'Les Bleus in te luxueus hotel'
Lees ook:Voetbalelftal vertrekt zonder staatssecretaris
Lees ook:Thierry Henry op bezoek bij Sarkozy
Lees ook:Oranje kopt Frankrijk in wedstrijd onder de 16
Lees ook:Weinig vertrouwen in ‘Les Bleus’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>