Anelka uit elftal gezet na scheldpartij

De Franse voetbalbond heeft Nicolas Anelka uit de selectie van de nationale ploeg gezet. De aanvaller was in opspraak geraakt, omdat hij bondscoach Raymond Domenech afgelopen donderdag in de rust van de met 2-0 verloren WK-wedstrijd tegen Mexico had beledigd.

Volgens de Franse sportkrant L’Equipe reageerde Anelka na kritiek van Domenech, die vond dat hij te veel uit zijn positie liep, met “Va te faire enculer, sale fils de pute” (vrij vertaald: “Val toch dood, vuile hoerenzoon”). Anelka moest zijn plaats prompt afstaan aan André-Pierre Gignac. Anelka zegt de beslissing van de voetbalbond te “accepteren” en erkent dat hij een “verhitte discussie” met Domenech heeft gehad. Hij ontkent echter dat hij bovenstaande woorden heeft gebruikt, die L’Equipe naar buiten heeft gebracht. Verder zei hij “ontzettend veel respect te hebben voor het gehele Franse team”.

Bronnen: NOS, L’Equipe.

Lees ook:Voetballer Anelka klaagt sportkrant aan
Lees ook:Anelka voor 18 wedstrijden geschorst
Lees ook:Les Bleus zijn ‘verwende kinderen’
Lees ook:Anelka: “Het moest sowieso ontploffen”
Lees ook:Domenech blijft bondscoach na Franse overwinning op Tunesie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>