Anelka: “Het moest sowieso ontploffen”

448px-NAnelkaNicolas Anelka heeft voor het eerst gesproken over het debacle van het Franse voetbalteam op het WK. “Het moest sowieso ontploffen bij de Franse nationale ploeg,” verklaarde hij in France-Soir. De aanvaller ontketende eind juni een ware storm van verontwaardiging bij de Franse pers en het publiek toen bekend werd dat hij bondscoach Raymond Domenech zwaar beledigd had. De Chelsea-spits werd kort daarop weggestuurd, maar de rest van de spelersgroep reageerde met een staking op training. Frankrijk verloor uiteindelijk zijn laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika (1-2) en werd roemloos uitgeschakeld.
 
“Als ik de bom niet had laten barsten, zou sowieso iemand anders dat gedaan hebben. Het moest gewoon ontploffen”, luidde de eerste reactie van Anelka over het incident in Zuid-Afrika. Het wegsturen van Anelka lokte heel wat protest uit bij ‘Les Bleus’. Op 20 juni leek te zaak te ontaarden toen de Franse spelersgroep uit solidariteit met Anelka twee dagen voor de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika weigerde te trainen. “Iedereen was solidair. Als er spelers zijn die toen wilden trainen, mogen ze het nu zeggen. Maar ik ben er heel zeker van dat niemand het trainingsveld op wilde”, aldus Anelka.

Bronnen: HLN, France-Soir.

Lees ook:Les Bleus kunnen koffers pakken
Lees ook:Voetballer Anelka klaagt sportkrant aan
Lees ook:Les Bleus zijn ‘verwende kinderen’
Lees ook:Franse voetbalbond roept spelers op het matje
Lees ook:Anelka voor 18 wedstrijden geschorst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>