Win DVD La Tête en Friche!

Vanaf 24 januari verkrijgbaar op DVD: de Franse film La Tête en Friche. Deze mooie, warme film gaat over de 45-jarige Germain (Gérard Depardieu), een simpele Fransman die nagenoeg analfabeet is. Hij heeft een moeilijke relatie met zijn moeder, die hem als klein kind al duidelijk liet merken dat hij niet gewenst was. Zijn vader kent hij niet. Germain heeft nooit gestudeerd en wordt door zijn vrienden in het café vaak uitgelachen om zijn dommige opmerkingen. Als zij bijvoorbeeld zitten te praten over de Franse schrijver Guy de Maupassant, reageert Germain met: “Ah, ja, natuurlijk ken ik Guide Maupassant, dat is net als de Guide Michelin.”

Het leven van Germain verandert echter compleet als hij Margueritte (Gisèle Casadesus) ontmoet in het park. De gepensioneerde dame neemt hem mee in de wereld van de literatuur. Tussen Germain en Margueritte ontstaat een warme vriendschap. Het verhaal is misschien voorspelbaar, maar door het uitstekende acteerwerk van zowel Depardieu als Casadesus geheel geloofwaardig. De film van regisseur Jean Becker heeft een juiste afwisseling van humor en drama: het ene moment springen de tranen in je ogen, terwijl je even later alweer hardop zit te lachen, zonder dat dit wringt. Dat de Fransen in deze combinatie meester zijn, laat ook La Tête en Friche zien.

Van deze DVD mag Frankrijk.blog.nl maar liefst vijf exemplaren weggeven! Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op een DVD, is de volgende prijsvraag beantwoorden:
In welke film is de Franse topacteur Gérard Depardieu NIET te zien?

A) Cyrano de Bergerac
B) Le Dîner de Cons
C) My Father, the Hero

Weet jij het antwoord, stuur dan een mail naar de redactie: [email protected], o.v.v. “La Tête en Friche”. Vermeld hierbij je naam en adres. Inzenden kan t/m 3 februari 2011. Bulkinzendingen van prijsvragensites worden niet geaccepteerd en zullen een klachtmelding krijgen. De winnaars krijgen de DVD’s thuisgestuurd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

La Tête en Friche. Regie: Jean Becker. Met: Gérard Depardieu, Gisèle Casadesus. Genre: Drama. Lengte: 82 minuten. Adviesprijs DVD: € 19,-. De film is Frans gesproken en Nederlands ondertiteld.

Lees ook:Filmrecensie “La Tête en Friche”
Lees ook:Gratis La Tête en Friche kijken in de open lucht
Lees ook:Win de DVD van Potiche!
Lees ook:Thom Hoffman in film met Gérard Depardieu
Lees ook:Fotoserie: Mijn favoriete Franse ster en ik (2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>