Gratis La Tête en Friche kijken in de open lucht

Restaurant Cantina Y Tapas in Oosterhout organiseert zaterdag 13 augustus een gratis openlucht filmfestival, waarop de Franse film La Tête en Friche wordt vertoond. 

Deze warme film gaat over de 45-jarige Germain (Gérard Depardieu), een simpele Fransman die nagenoeg analfabeet is. Hij heeft een moeilijke relatie met zijn moeder, die hem als klein kind al duidelijk liet merken dat hij niet gewenst was. Zijn vader kent hij niet. Germain heeft nooit gestudeerd en wordt door zijn vrienden in het café vaak uitgelachen om zijn dommige opmerkingen. Als zij bijvoorbeeld zitten te praten over de Franse schrijver Guy de Maupassant, reageert Germain met: “Ah, ja, natuurlijk ken ik Guide Maupassant, dat is net als de Guide Michelin.”

Het leven van Germain verandert echter compleet als hij Margueritte (gespeeld door Gisèle Casadesus) ontmoet in het park. De gepensioneerde dame neemt hem mee in de wereld van de literatuur. Tussen Germain en Margueritte ontstaat een warme vriendschap. Het verhaal is misschien voorspelbaar, maar door het uitstekende acteerwerk van zowel Depardieu als Casadesus geheel geloofwaardig. De film van regisseur Jean Becker heeft een juiste afwisseling van humor en drama: het ene moment springen de tranen in je ogen, terwijl je even later alweer hardop zit te lachen, zonder dat dit wringt. Dat de Fransen in deze combinatie meester zijn, laat ook La Tête en Friche zien. (Lees de gehele filmrecensie).

De filmvoorstelling op zaterdag 13 augustus is voor iedereen gratis toegankelijk. De film begint rond 22:30 uur (bij schemering) en gaat bij droog weer altijd door. Bij slecht weer wordt de voorstelling naar een andere dag verplaatst. Het is ook dit jaar weer mogelijk om bij restaurant Cantina Y Tapas, voor de film (vanaf ongeveer 18:30 uur), te genieten van een ‘viergangenfilmmenu’. Reserveren voor dit viergangendiner is wel nodig (Bel 0162 – 466133 of mail naar [email protected])

Adres: Restaurant Cantina Y Tapas, Mathildastraat 21a Oosterhout.

Lees ook:Filmrecensie “La Tête en Friche”
Lees ook:Win DVD La Tête en Friche!
Lees ook:Gérard Depardieu weer aan de drank
Lees ook:Thom Hoffman in film met Gérard Depardieu
Lees ook:Depardieu speelt DSK in film over seksschandaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>