Win DVD Coco Chanel & Igor Stravinsky!

Op 17 januari verschijnt de Franse film Coco Chanel & Igor Stravinsky op DVD. De film gaat over de liefdesaffaire tussen de beroemde modeontwerpster en de componist.

De film brengt je terug naar het jaar 1913. In het Champs-Élysées theater in Parijs gaat ‘Le Sacre du Printemps’ van Igor Stravinsky in première. Coco woont de première bij en is onder de indruk van de componist. Maar het revolutionaire werk van Stravinsky blijkt te modern, te radicaal en veroorzaakt een beledigd en woest publiek. Stravinsky blijft ontroostbaar achter.

Zeven jaar later ontmoet Coco de componist opnieuw. Zij is inmiddels rijk, gerespecteerd en succesvol, maar verslagen door de tragische dood van haar geliefde ‘Boy’. Stravinsky is een arme vluchteling die in Parijs woont na verbannen te zijn door de Russische revolutionairen. Coco biedt Stravinsky, samen met zijn vrouw en kinderen, aan om gebruik te maken van haar villa in Garches. Een aanbod waar de familie gelijk gebruikt van maakt, zodat Stravinsky zijn werk weer kan oppakken. En tevens het begin van een liefdesverhouding tussen deze creatieve grootheden. (Klik hier voor de gehele filmrecensie)

Van deze DVD mag Frankrijk.blog.nl maar liefst vijf exemplaren weggeven! Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op een DVD, is de volgende prijsvraag beantwoorden:
Coco was niet de voornaam, maar een bijnaam van de beroemde modeontwerpster Chanel. Wat was haar echte voornaam?

A) Agnès
B) Carole
C) Gabrielle

Weet jij het antwoord, stuur dan een mail naar de redactie: [email protected], o.v.v. “Coco Chanel”. Vermeld hierbij je naam en adres. Inzenden kan t/m 27 januari 2011. Bulkinzendingen van prijsvragensites worden niet geaccepteerd en zullen een klachtmelding krijgen. De winnaars krijgen de DVD’s thuisgestuurd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Coco Chanel & Igor Stravinsky. Regie: Jan Kounen. Met: Anna Mouglalis, Mads Mikkelsen, Yelena Morozova. Genre: Drama/History. Lengte: 119 minuten. Adviesprijs DVD: € 19,-. De film is Frans en Russisch gesproken en Nederlands ondertiteld.

Lees ook:Filmrecensie Coco Chanel & Igor Stravinsky
Lees ook:Vakantiehuis Coco Chanel te koop
Lees ook:Keira Knightley speelt Coco Chanel
Lees ook:‘Coco Chanel was nazispion’
Lees ook:Cinema: Het leven van Coco Chanel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>