Cinema: Het leven van Coco Chanel

Wederom drie nieuwe Franse films die deze week in Frankrijk in première gaan. Allereerst Coco avant Chanel van Anne Fontaine. Dan is er Humains (FR/Zw/Lux) van Jacques-Olivier Molon en Pierre-Olivier Thévenin. En tot slot Celle que j’aime van Elie Chouraqui.

In de thriller/fantasy-film Humains vertrekken de onderwijzer Schneider en zijn zoon naar het Lötschental in de Zwitserse Alpen om een wetenschappelijk ontdekking te onderzoeken die alle theorieën over de afstamming van de mens omver kan gooien. Een jonge paleontologe vergezelt hen, evenals een per ongeluk op hun pad gekomen vakantievierende familie. Als dat geen verrassingen met zich meebrengt…

Isabelle, een schoonheid van ergens in de dertig, leidt in de romantische komedie Celle que j’aime met haar zoontje Achille (10) een dynamisch leven. Haar liefdesleven verloopt ook voorspoedig: ze is gescheiden van Achille’s vader, en heeft een geheime verhouding met Antoine, haar nieuwe liefde. Maar Achille wil zijn moeder niet delen, dus als zij besluit te gaan samenwonen met Antoine, doet hij alles om ze dwars te zitten… Klik hier voor de trailer.

Tot slot Coco avant Chanel. Een klein meisje in het midden van Frankrijk, met haar zus in een weeshuis terechtgekomen, dat elke zondag vergeefs wacht tot haar vader haar komt halen. Een naaister voorbestemd om zomen uit te leggen in een achterafzaakje van een kleermaker op het platteland. Een geliefde die weet dat zij niemands echtgenote zal zijn, zelfs niet die van Boy Capel, de man die haar liefheeft. Een opstandige vrouw die nauwelijks lucht krijgt in de benauwde wereld waarin ze opgroeit en die het liefst de overhemden van haar minnaars aantrekt. Dat is het levensverhaal van Coco Chanel!

Lees ook:Filmrecensie Coco Chanel & Igor Stravinsky
Lees ook:Brad Pitt model voor Chanel No 5
Lees ook:Keira Knightley speelt Coco Chanel
Lees ook:Vakantiehuis Coco Chanel te koop
Lees ook:Coco Chanel: biografie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>