Franse première dame onder vuur na ‘jaloerse’ tweet

De Franse première dame Valérie Trierweiler, de vriendin van president François Hollande, ligt onder vuur in Frankrijk. Ze betuigde in een bericht op Twitter haar steun aan de socialistische politicus Olivier Falorni, die het aanstaande zondag bij de parlementsverkiezingen opneemt tegen Hollande’s ex-vriendin en moeder van zijn vier kinderen, Ségolène Royal.

Volgens een commentator handelde de 47-jarige Trierweiler uit “blinde jaloezie” jegens Royal. Ze zou het niet hebben kunnen verkroppen dat Hollande eerder openlijk zijn steun uitsprak voor zijn ex, in haar strijd met Falorni voor een plek in het parlement in de Franse stad La Rochelle. De 58-jarige Royal wil, als ze in La Rochelle wint, voorzitter worden van de Assemblée Nationale, het lagerhuis van het parlement. In die functie zou ze nauwe contacten hebben met de president.

Maar liefst 69% van de Fransen keurt de tweet van Trierweiler af, die luidde: “Veel sterkte aan Olivier Falorni, die zich zoveel jaren met hart en ziel heeft ingezet voor de burgers van La Rochelle”. Onder linkse kiezers vindt zelfs 81% de tweet niet kunnen. Dat vindt ook de Franse premier Jean-Marc Ayrault, die in een interview heeft gezegd dat Trierweiler “haar plaats moet kennen”. Ségolène Royal heeft verklaard dat ze “gekwetst” is door de tweet van Trierweiler.

Bronnen: Le Parisien, Elle. Foto: Jackolan1/WikiCommons.

Lees ook:Trierweiler heeft spijt van jaloerse tweet over Hollande’s ex
Lees ook:Franse socialisten halen meerderheid Parlement
Lees ook:Tweede ronde Parlementsverkiezingen
Lees ook:Journalist ontslagen na seksistische tweet over Trierweiler
Lees ook:Trierweiler onder vuur na bezoek modeshow Dior

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>