Carla Bruni: ‘We zijn bescheiden mensen’

Nu de verkiezingsstrijd in Frankrijk is losgebarsten, mengt ook presidentsvrouw Carla Bruni zich in de strijd. Als een echte first lady neemt zij het op voor haar man, Nicolas Sarkozy. In een interview met de Franse televisiezender France2 heeft Bruni gezegd dat het imago dat Sarkozy heeft als ‘president van de rijken’ niet terecht is. “Nous sommes des gens modestes” (“we zijn bescheiden mensen”), beweert de zangeres.

Sarkozy, die zich kandidaat heeft gesteld voor de presidentsverkiezingen in april maar er slecht voor staat in de peilingen, wordt door de linkse oppositie de ‘bling bling president’ genoemd, vanwege zijn voorliefde voor dure horloges en donkere zonnebrillen.

De opmerking van Bruni heeft tot veel kritiek geleid in Frankrijk. Naast het Élysée-paleis, de officiële residentie van de president en zijn vrouw, heeft het voormalige model immers een groot huis in de Franse hoofdstad. Op de website van de Franse krant Le Monde schreef iemand als commentaar dat Bruni ‘Marie Antoinette in Sarkoland’ is.

Lees ook:Sarkozy en Bruni gaan hokken
Lees ook:Brillenmode voor 2009: weg met de bling bling!
Lees ook:Carla Bruni strijdt tegen Aids
Lees ook:Moscovici: Sarkozy is ‘Le Pen Light’
Lees ook:Carla Bruni viel voor Sarko’s bloemenkennis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>