Carla Bruni strijdt tegen Aids

De first lady van Frankrijk is vaak om dubieuze redenen in het nieuws: om haar vermeende affaire met zanger Benjamin Biolay of om het bericht dat zij en haar man, president Sarkozy, een staatshoofd zouden hebben laten wachten terwijl ze seks hadden. Maar Carla Bruni-Sarkozy laat zich ook van haar positieve kant zien. Zo is ze ambassadrice van The Global Fund, een organisatie die zich met name inzet voor de strijd tegen aids. Onlangs lanceerde Bruni-Sarkozy de nieuwe campagne, met als titel: “Born HIV Free” (geboren zonder HIV).

De vrouw van president Sarkozy is te zien in een filmpje van de organisatie op You Tube, net als andere bekenden als Bono, Kofi Annan en Bill Gates. In het filmpje vraagt Bruni de kijkers om hun handtekening te zetten op de website bornhivfree.org. Daarmee steun je de campagne ’Born HIV Free’, die is gericht op een behandeling voor zwangere vrouwen met HIV, om te voorkomen dat zij de ongeneeslijke ziekte overdragen op hun kind.

Carla Bruni-Sarkozy verloor in 2006 haar oudere broer Virginio aan de gevolgen van Aids.

Lees ook:Vanavond op tv: docu over Carla Bruni
Lees ook:Carla Bruni ambassadeur in strijd tegen Aids
Lees ook:Nieuwe modellenklus voor Carla Bruni
Lees ook:Het vakantieoptrekje van Sarkozy en Bruni
Lees ook:Sarkozy zeer belangrijk voor Bono

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>