Zestig oldtimers t.w.v. 15 miljoen euro teruggevonden in Franse schuur

autofrankrijk

auto's

In een Franse schuur zijn 60 klassieke auto’s ontdekt. De oldtimers hebben een waarde van ten minste 15 miljoen pond en stonden minstens vijftig jaar stil in de opslagplaats. Onder de klassiekers zijn pareltjes als Ferrari’s en zeldzame Maserati’s. De oldtimers waren eigendom van een verzamelaar die auto’s van beroemdheden opkocht, zo meldt de Daily Mail.

oldtimers

De auto’s werden in de jaren 1950 – 1970 verzameld door ondernemer Roger Baillon, die ervan droomde ze te restaureren en tentoon te stellen in een museum. Helaas gingen de zaken niet als gehoopt en moest hij de oldtimers verkopen, maar daar had hij geen zin in. Sindsdien stonden er 60 auto’s verstopt in een verlaten schuur van een boerderij. Tien jaar geleden overleed mr. Baillon en zijn zoon Jacques erfde het terrein. Hij overleed vorig jaar, waarna de kleinkinderen van de originele eigenaar een verrassende ontdekking deden op het terrein. Ze riepen autospecialisten in en kwamen erachter dat opa en vader een schat aan auto’s hadden, zonder dat ze dat zelf waarschijnlijk doorhadden.

De experts vonden een 1956 Maserati A6G Gran Sports met designwerk van Frua, waarvan er slechts 3 in de wereld zijn. De waarde wordt geschat op 1 miljoen euro. Daarnaast werd er een unieke 1961 Ferrari 250GT SWB California Spider gevonden, verstopt onder een stapel kranten. De auto is eigendom geweest van de Franse acteurs Gerard Blain en Alain Delon, welke gefotografeerd werd in de auto met de bekendheden Jane Fonda en Shirley MacLaine. De auto is meer dan 10 miljoen euro waard

cabriolet

De familie wil de auto’s niet houden en verkoopt de oldtimers op een veiling op 6 februari 2015 in Parijs bij Artcurail Motorcars.

 

Lees ook:In deze dure auto’s rijden de sterren van het Franse voetbalteam
Lees ook:Plattegronden van Elysée gestolen
Lees ook:Unieke Alpine-auto M64 te koop in Monaco
Lees ook:Frankrijk: land van oldtimers
Lees ook:Rolls-Royce van Brigitte Bardot te koop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>