Plattegronden van Elysée gestolen

Zeer vertrouwelijke plattegronden van het Franse presidentiële paleis Elysée, het ministerie van Binnenlandse Zaken en het hoofdkantoor van de Parijse politie zijn gestolen uit een auto in Parijs.

De plattegronden stonden op een USB-stick die in het bezit was van een aannemer, die de glasvezelbekabeling voor camerabewaking in de panden moest installeren. De aannemer parkeerde vorige week zijn auto bij het treinstation Gare du Lyon in Parijs, waar hij een vriend ging ophalen. Toen hij terugkwam bij zijn auto, was er ingebroken. De USB-stick met de plattegronden was weg.

Het is niet duidelijk of de auto van de aannemer ‘bij toeval’ werd leeggeroofd, of omdat de daders specifiek op zoek waren naar de plattegronden.

Bron: Telegraph.

Lees ook:Inbraak op redactie Rue89
Lees ook:Veel files door vakantie-uittocht Frankrijk
Lees ook:Recept: Acacia-beignets
Lees ook:Opnieuw ongeregeldheden bij protest
Lees ook:Man overleeft crash luchtballon, maar valt in kloof

1 Reacties // Reageer

One thought on “Plattegronden van Elysée gestolen

  1. Peter

    als het belangrijke papieren waren, wie laat ze dan in een auto liggen, behoorlijk niet slimme aktie om eerlijk te zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>