‘Ile Saint-Louis wordt spookstad’

Île Saint-Louis, één van de twee eilandjes in het centrum van Parijs, is een ’spookstad’ geworden. De huizen op het eilandje in de Seine worden veelal als tweede huis gebruikt door de rijke eigenaren, die er slechts een paar weken per jaar aanwezig zijn. Daardoor is île Saint-Louis vaak stil en verlaten.

Drie etnologen hebben onderzoek gedaan naar de tweedehuizenmarkt in Parijs. Zij ontdekten dat veel huizen in het île Saint-Louis, dat is gelegen naast het île de la Cité in de Seine, in het bezit zijn van buitenlandse tweedehuizenbezitters, met name Amerikanen. Er zouden nauwelijks nog Parijzenaren op het eilandje wonen. Doordat het eiland vaak uitgestorven is, zouden veel winkels en lokale scholen inmiddels hun deuren hebben gesloten.

Volgens de onderzoekers is île Saint-Louis tevens de enige wijk in de Franse hoofdstad waar geen Parijzenaren meer wonen.

Bron: The Telegraph.

Lees ook:Louis Vuitton-winkels té populair
Lees ook:Franse elite wil geen dagjesmensen in Atlantisch paradijsje
Lees ook:De Mont Saint Michel – deel 1: het ontstaan
Lees ook:Louis Vuitton-tassen worden duurder
Lees ook:Regionaal: Ile de France

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>