Celstraffen tot vijftien jaar na rellen Parijs

800px-Police-IMG_4105Vier jongeren die ervan beschuldigd werden op politieagenten te hebben geschoten tijdens de gewelddadige rellen in de voorsteden van Parijs in november 2007 en een medeplichtige die hen een wapen leverde, zijn veroordeeld tot celstraffen van drie tot vijftien jaar. Het openbaar ministerie had celstraffen van zeven tot twintig jaar geëist. 

De advocaten van de veroordeelde jongeren hebben nog tien dagen de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. “Wanneer de straffen zodanig zwaar zijn, wordt politieke inmenging duidelijk”, zei Patrick Arapian, één van de advocaten van de verdediging.
         
Tijdens de nachten van 25 en 26 november 2007 raakten bij de rellen in Parijse voorsteden 119 politiemensen gewond, onder wie tientallen door geweerschoten. Het geweld laaide op na de dood van twee jongeren bij een aanrijding tussen hun motor en een politievoertuig. (Bron: HLN).

Lees ook:Rellen na dood overvaller in Grenoble
Lees ook:Rellen in Amiens: 5 arrestaties, € 6 miljoen schade
Lees ook:Zes jongeren opgepakt na rellen Grenoble
Lees ook:450 auto’s in Frankrijk in brand gestoken tijdens jaarwisseling
Lees ook:Massale vechtpartij in pretpark

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>