Zes jongeren opgepakt na rellen Grenoble

800px-Police-IMG_4105In Grenoble zijn dinsdagochtend zes jongeren opgepakt die mogelijk betrokken zijn geweest bij de rellen die afgelopen maand in de Franse stad plaatsvonden. De jongeren worden verdacht van het in brand steken van auto’s en het gooien van objecten naar de politie. Dat meldt Le Point.

De jongeren zijn in de leeftijd van 19 tot 21 jaar. De arrestaties zijn onderdeel van een groot onderzoek van de politie naar de rellen. Vorige week werden ook al vier personen gearresteerd, onder wie twee minderjarigen. Zij zijn inmiddels allemaal weer vrijgelaten.

Aanleiding voor de rellen in de wijk Villeneuve vorige maand was de dood van een 24-jarige overvaller, die door politieagenten werd neergeschoten. De man had samen met een andere man een casino in de nabijgelegen plaats Uriage-les-Bains beroofd. Na een achtervolging door de politie kwam het tot een schotenwisseling, waarbij één van de overvallers werd doodgeschoten.

Lees ook:Rellen na dood overvaller in Grenoble
Lees ook:Op politieauto geschoten, maar “rustige” nacht in Grenoble
Lees ook:Celstraffen tot vijftien jaar na rellen Parijs
Lees ook:Man ligt zes jaar dood in huis
Lees ook:Bende steelt van lijken op begraafplaatsen Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>