McDonald’s: minder boeren en scheten a.u.b.

MacDonalds wil schonere koeien

MacDonald's wil schonere koeien

MacDonald’s Frankrijk wil schonere koeien. Dat wil zeggen: koeien die minder boeren en scheten laten.

Want die oprispingen bestaan uit methaangas, en dat is bijzonder nadelig voor het broeikaseffect.

Sinds een paar jaar werkt McDonald’s hard aan een schoner, groener imago. Het bedrijf houdt een CO2-boekhouding bij en bespaart onder meer op energieverbruik in de restaurants.

Maar de grootste vervuilers zijn de melkkoeien die het vlees voor de BigMac’s leveren. Daarvan komt meer dan de helft uit Frankrijk, de rest uit Ierland en Nederland. Niet hun ammoniakhoudende uitwerpselen zijn de boosdoener, maar vooral de boeren die ze laten. Daarmee blazen ze het zeer vervuilende methaangas de lucht in.

Het idee is nu om de koeien ander voer te geven. Meer lijnzaadolie bijvoorbeeld, dat scheelt aanzienlijk in de uitstoot van methaan. Maar lijnzaad is duurder dan maïs en soja, het voer dat de koeien nu krijgen. Voorlopig hebben McDonald’s en zijn vleesleverancier een convenant getekend met de école d’ingénieurs de Purpan; daar gaan studenten drie jaar lang onderzoek doen naar de minst gasvormende voeding voor koeien, schapen en geiten.

Bron: Rue89

Lees ook:Franse koeien drinken wijn
Lees ook:Franse boeren hebben last van droogte
Lees ook:Agressieve koeien vallen wandelaars aan
Lees ook:Frankrijk wil hogere melkprijzen
Lees ook:Tingeling…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>