Frankrijk wil hogere melkprijzen

Foto: Flickr/Joe

Foto: Flickr/Joe

Frankrijk, gesteund door Oostenrijk en Duitsland, wil dat de EU maatregelen treft tegen de lage marktprijzen en geringe export van Europese zuivelproducten. Frankrijk stelde dit maandag in Brussel rond EU-beraad van ministers van Landbouw van de 27 EU-landen.

Frankrijk en Duitsland vinden dat hun boeren sterk getroffen zijn door de prijsdaling en willen meer prijssteun en hogere inkomens voor de boeren. De EU koopt nog tot eind augustus boter en melkpoeder op, om zo de vraag en de prijs hoog te houden. De landen willen dat de EU deze tijdelijke maatregel zonodig verlengt en willen ook meer subsidies. De Europese boeren zouden nu niet genoeg kunnen concurreren op de markt voor boter en kaas.

Verscheidene landen hebben de afgelopen maanden verzocht om de opheffing van de de productiequota te vertragen. Eurocommissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw) zegt dat deze quota niet de oorzaak zijn voor de huidige lage prijzen. Volgens haar moeten boeren vooral minder produceren. De quota zullen gelden tot 2015.

Bron: ANP

Lees ook:Franse boeren hebben last van droogte
Lees ook:Leiders grootste EU-landen vergaderen samen in Parijs over financiele crisis
Lees ook:Aspergeseizoen ook in Frankrijk van start
Lees ook:Grootste babysterfte in Frankrijk
Lees ook:Standard & Poor’s verlaagt kredietstatus Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>