Mooi oud worden, op z’n Frans

Catherine_deneuve2Catherine Deneuve (66), Ségolène Royal (56) en Isabelle Huppert (57) hebben volgens The New York Times één ding gemeen: ze zien er, ondanks hun leeftijd, nog altijd stijlvol en stralend uit. En dat zonder aan zich te hebben laten sleutelen! Hoe doen die Franse vrouwen dat toch, vraagt journaliste Ann M. Morrison zich hardop af in het artikel: ”Aging gracefully, the French way.”

Iedereen weet dat je, als je mooi oud wilt worden, gezegend moet zijn met goede genen, gezond moet eten, niet te veel in de zon moet zitten, en niet moet roken. Volgens Morrison zorgen Franse vrouwen daarnaast heel erg goed voor hun lichaam: zij stelt dat Amerikaanse vrouwen het verzorgen van huid, haar en lichaam zien als ‘iets dat nu eenmaal moet’, terwijl Fransen vrouwen het als een “aangenaam, bevredigend ritueel” beschouwen. Volgens onderzoek van Montel uit 2008, besteden Franse vrouwen zo’n 2,2 miljard per jaar aan gezichtsverzorgingsproducten. Dat is evenveel als alle Spaanse, Duitse en Engelse vrouwen samen. Ook houden Françaises van facials, massages en brengen ze graag een bezoek aan de spa, om rimpels en cellulites tegen te gaan.SGOLEN~1

Volgens Morisson willen Franse vrouwen er zo natuurlijk mogelijk uit blijven zien. Daarom gebruiken ze zo min mogelijk make-up, en kiezen ze bijvoorbeeld liever voor een lichte blush dan voor zware foundation. Zelfs vrouwen die voor plastische chirurgie kiezen, doen dit volgens de Parijse chirurg Michel Soussaline om hun eigen, jonge schoonheid te behouden, en niet “om aan een ideaalbeeld te voldoen.”

Toch lukt het niet alle Franse vrouwen om stijlvol en prachtig oud te worden, vindt Morrison. Volgens haar heeft Brigitte Bardot (75) “rimpels, overgewicht en is bovendien grijs”. Ook de 60-jarige politica Martine Aubry (Parti Socialiste) moet het ontgelden: zij staat niet bepaald bekend om haar gevoel voor stijl, aldus Morrison. En de vrouw die het allermooiste oud is geworden is bovendien een Amerikaanse: Meryl Streep.

Lees ook:Waarom worden Franse vrouwen niet dik?
Lees ook:Parijse bar dicht door The Doors?
Lees ook:Lichaam gevonden in vriezer
Lees ook:Frankrijk: Schaamhaar bij vrouwen wordt hip
Lees ook:Win kookboek Waarom Franse vrouwen niet dik worden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>