Frankrijk: Schaamhaar bij vrouwen wordt hip

foto_7984_fotos-ondergoed-met-schaamhaar-verkrijgbaar

De Duitsers geinen altijd over de Françaises dat ze hun schaamhaar niet scheren. En ook al was dit lange tijd gewoon een grap, het lijkt nu werkelijkheid te worden. De Franse Huffington Post meldt dat feministen oproepen om het haar welig te laten tieren. Want, zo redeneren ze, als de hipsters het voor elkaar kregen dat mannen hun baard weer laten staan, dan kunnen de feministen er vast voor zorgen dat vrouwen hun schaamhaar niet meer scheren.

Aloude argumenten worden uit de kast gehaald: Het scheren/epileren/waxen is alleen goed voor de cosmetische industrie die eraan verdient. Vrouwen zijn pas vrij als ze hun haar kunnen laten staan en andere dooddoeners. Wat de online krant vergeet, is dat veel vrouwen het nu eenmaal hygiënischer en mooier vinden als het tuintje een beetje bijgewerkt is. De wilde jungle uit de jaren ’70 hebben we achter ons gelaten. Dus helaas Fransen: Deze trend zet zich waarschijnlijk niet door naar Nederland. Maar als jullie je haar willen laten staan; ga je gang. We zien het toch niet!

Lees ook:Aanspreektitel ‘mademoiselle’ verdwijnt
Lees ook:‘Franse vrouwen moeilijkst te imponeren op datingsites’
Lees ook:Steeds meer geweld tegen vrouwen
Lees ook:Quick gaat hygiëne verbeteren na dood tiener
Lees ook:Apple weigert boek van Franse feministe omdat de foto te sexistisch is

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Frankrijk: Schaamhaar bij vrouwen wordt hip

  1. Kareltje

    Nou een klein beetje haar vind ik toch ook wel leuk. Beter als zo’n kale mossel.

      /   Reply  / 
  2. Evert

    Doe mij maar een natuurlijke bos haar. Al die trends en daarbij behorende argumentatie slaat als een kip op een varken. Hygiëne is schoonhouden.

      /   Reply  / 
  3. Martin

    Een bijgewerkt tuintje hygiënischer en mooier?
    Om met hygiënischer te beginnen: door scheren ontstaan heel kleine wondjes die kans geven op ontstekingen en waterwratten… Wil je hygiënisch, dan dus gewoon de boel laten staan (wel goed schoonhouden natuurlijk).
    Mooier? Nee dus! Dat is alleen aangepraat door de huidige scheer-rage (ontstaan uit de porno-industrie). Ik vind die kale geslachtsdelen een walgelijk gezicht, alsof het nep is (het lijkt of je eerder met een plastic etalagepop hebt te maken dan met een mens…). Dus bravo voor de françaises en dat alle anderen hun goede voorbeeld volgen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>