Recepten van Franse klassiekers

De bekende culinaire auteur Manfred Meeuwig, die de scepter heeft gezwaaid in de keuken van Klein Paardenburg, De Hoefslag, Troisgros en Guérard, verzamelde ruim zestig authentieke Franse recepten voor het kookboek Recettes pour bien vivre. Alle Franse klassiekers passeren de revue, van coquilles écrevisses en filet de porc tot hachis parmentier en gâteau aux noisettes.

Het resultaat is een prachtig kookboek waarbij het water je tijdens het lezen al in de mond loopt. Voortaan hoef je niet meer naar Frankrijk af te reizen voor de échte Franse klassieke gerechten, maar kun je ze gewoon zelf in je eigen keuken bereiden. De favorieten van de redactie van Frankrijk.blog.nl: Gratin de moules, ratatouille en, uiteraard, gâteau au chocolat. Dit boek is met recht genomineerd voor het kookboek van het jaar.

Recettes pour bien vivre. Manfred Meeuwig, Marjolein Vonk en Sigurd Kranendonk. Uitgeverij: Terra. Aantal pagina’s:  224. ISBN: 9789089892225. Prijs: € 29,95.

Lees ook:Win kookboek Waarom Franse vrouwen niet dik worden!
Lees ook:Moelleux in allerlei varianten
Lees ook:Chinezen kopen belangrijke Franse wijngaard
Lees ook:Muziek: Tout va très bien
Lees ook:Tijdschrift van de Gettodrama in het teken van Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>