Frans voorleeswoordenboek voor kinderen

Kinderen leren een (tweede) taal veel sneller dan volwassenen, dat is algemeen bekend. En ze kunnen ook spelenderwijs leren. Met die gedachte heeft Van Dale een voorleeswoordenboek voor kinderen vanaf vier jaar uitgebracht: Mon premier Van Dale français.

Het boek, dat is gebaseerd op het succesvolle Nederlandse voorleeswoordenboek Mijn eerste Van Dale, bevat zo’n duizend Franse woorden. Je kunt het boek gebruiken als woordenboek: met behulp van de trefwoordenlijsten (Frans-Nederlands en andersom) achterin, kun je gemakkelijk een woord opzoeken. Maar veel leuker is om dit boek te gebruiken als voorleesboek. Bij elk woord staan een leuke tekening en een klein versje (met de vertaling). Vaak zijn die ook nog eens erg grappig. En wellicht leren niet alleen de kinderen er iets van, maar ook de voorlezende ouders!

Mon premier Van Dale français. Uitgeverij Van Dale. 143 pagina’s. Prijs: € 23,50. ISBN: 9789066486478. Klik hier voor meer informatie over dit boek.

Lees ook:Doe-boek voor kinderen: Bonjour France!
Lees ook:Dieren tellen in het Frans met nieuwe kinder-app
Lees ook:Voed je kinderen op zoals de Fransen dat doen
Lees ook:Tips: met kinderen naar Parijs
Lees ook:Cadeautip voor kerst: Meer sjans met Frans!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>