Voed je kinderen op zoals de Fransen dat doen

Na French women don’t get fat en French children don’t throw food is er nu opnieuw een boek verschenen waardoor wij kunnen leren hoe te leven als de fantastische Fransen, die er altijd goed uitzien, altijd slank blijven en altijd netjes opgevoede kinderen hebben. Het nieuwste boek heet Why French children don’t talk back en is geschreven door de Amerikaanse Catherine Crawford.

Crawford vergeleek haar eigen, blijkbaar erg brutale, dochters met die van haar Franse expat-vriendin en kwam tot de conclusie dat de Franse kinderen veel beter naar hun moeder luisterden. Dat komt volgens Crawford doordat de Françaises zich vasthouden aan drie regels: Zij zijn de baas, als je kind valt maar er is geen bloed te zien, hoef je niet op te staan, en… Drink lekker veel wijn. In Amerika zijn ouders namelijk te veel gefocust op het kind, en niet op de moeder, aldus de Amerikaanse schrijfster. Crawford: “Terwijl de Fransen zeggen: Wat goed is voor de moeder, is goed voor het gezin”. Aha, vandaar de wijn.

Bron: Telegraph.

Lees ook:Zelfmoord van Frankrijk is een bestseller
Lees ook:Familiedrama in Franse plaats Dampmart
Lees ook:Kinderen gered na val in Seine
Lees ook:Hollande wil ouderschapsverlof van 6 maanden voor vaders
Lees ook:Meisje (4) verdronken in zwembad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>