Nieuw kookboek van de Franse kok Stéphane Reynaud

De Franse kok Stéphane Reynaud heeft weer een nieuw kookboek geschreven. Na "Van het varken" en "Patés & Terrines" is er nu "À propos Bistro" met als ondertitel: "De traditionele Franse keuken thuis". Dat maakt nieuwsgierig!

De site van Bol.com leert dat het ook deze keer veel meer is dan zomaar alleen een kookboek. Het neemt de lezer mee op een rondreis door alle culinaire regio's en langs typische Franse gebruiken. Uiteraard worden de klassieke Franse gerechten zoals 'maman' die vroeger op zondag op tafel zette opgevoerd -al dan niet in gemoderniseerde versie- maar en passant worden ook de regels van pétanque uitgelegd, zie je hoe croissants worden gemaakt, leer je wijnen uit de verschillende streken kennen, ontmoeten je het nationale rugbyteam en leer je een paar oude Franse volksliedjes.

Ruim 300 recepten worden afgewisseld met portretten van mensen die op een of andere manier hun plaats hebben in de regionale Franse gastronomie. Op liefdevolle en humoristische wijze worden de gerechten, gebruiken en wetenswaardigheden beschreven en geïllustreerd met prachtige foto's en geestige illustraties. Een waar feestmaal voor de zintuigen!

Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Montreuil in Frankrijk. Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees, wat hij dan ook erg serieus neemt. Hij geniet ervan om te koken voor vrienden en familie, niet in de laatste plaats voor zijn drie kinderen.

Mensen die het boek reeds gekocht hebben waarderen het met de maximale score van 5 sterren! Ik weet al wat ik op mijn verlanglijstje zet dit jaar…

Details:
* Hardcover
* 480 pagina's
* Uitgever Fontaine/Lannoo
* Prijs: € 29,90

Op de site van Bol.com kun je het boek tevens inkijken.

De andere kookboeken van S. Reynaud:
Van het varken
Patés & Terrines

Bron: Bol.com

Lees ook:Recepten van Franse klassiekers
Lees ook:Win kookboek Waarom Franse vrouwen niet dik worden!
Lees ook:Dit is het beste restaurant van Frankrijk 2014
Lees ook:Topkok Marc Veyrat opent snackkar in Parijs
Lees ook:Zelf Frans leren via Internet

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuw kookboek van de Franse kok Stéphane Reynaud

  1. Willemijn

    Ik heb dit kookboek gekocht. Staan lekkere recepten in, maar de verhaaltjes die hierboven worden beschreven zijn wel erg flauw.
    Verder: prima kookboek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>