Topkok Marc Veyrat opent snackkar in Parijs

marc-veyrat-dans-l-un-de-ses-camions-de-restauration-afp

Topkok Marc Veyrat (altijd met zwarte hoed) staat opent in Parijs een mobiele snackkar. De ‘foodtruck’. In zijn strijd tegen fastfood gaat de sterrenchef vanuit een vrachtwagen biologisch en gezond eten verkopen aan forenzen in hun lunchtijd.

De mobiele snackbar is alleen op donderdag open, waarbij hij gerechten serveert gemaakt van biologische producten of landbouwproducten uit Frankrijk, bij voorkeur uit de regio Parijs. “We gebruiken de producenten in de regio, want we willen de locavore (lokale gerechten) maken”, zegt Veyrat.

Overigens worden de gerechten niet in de snackkar gemaakt, de sterrenchef kookt in zijn eigen keuken en brengt de gerechten dan in warme pannen naar de binnenstad van Parijs. Je moet dan ook van te voren een gerecht reserveren op www.mesbocaux.fr. Twee opties zijn beschikbaar voor 11 en 13,50 euro.

Wanneer het concept een succes blijkt, wil de topkok vanaf 2015 meerdere vrachtwagens inzetten in heel Frankrijk.

Lees ook:Culinaire hoogtepunten tijdens wintersport in Franse Alpen
Lees ook:Win schort Haute Cuisine!
Lees ook:De bekendste streekproducten van de regio Alsace (Elzas)
Lees ook:Franse topkok verzorgt catering Eurostar
Lees ook:Deventer wordt Montmartre

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>