Thalys naar Frankrijk rijdt niet

thalys

Door een staking van het personeel van de Belgische Spoorwegen rijden er vandaag geen Thalys-treinen in Nederland. Ook de stoptrein tussen Maastricht en het Belgische Visé rijdt niet. In Frankrijk rijden overigens ook geen treinen, door een staking die al sinds begin juni duurt.

Incidenteel rijdt er een trein vanuit Nederland naar Antwerpen. Dat wordt per trein bekeken. Door tijdige voorlichting zijn er nauwelijks mensen die voor niets op het perron staan, zegt een NS-woordvoerder.

De staking begon gisteravond om 22.00 uur en duurt 24 uur. Het treinpersoneel is boos over de grote werkdruk bij de Belgische Spoorwegen. Zo zouden de medewerkers twintig dagen achtereen moeten werken zonder rustdag.

Seinhuisjes bezet

Geen enkele trein rijdt vandaag naar Brussel. De seinen in het grootste deel van België kunnen door de staking niet worden bediend. Sommige seinhuisjes worden bezet door stakers, melden Belgische media.

De ochtendspits in België was door de spoorstaking wat drukker dan normaal, onder meer door de vakantie-uittocht die daar vandaag begint.

Lees ook:Thalys rijdt niet door staking België
Lees ook:Expositie striptekenaar in Thalys
Lees ook:Treinverkeer ontregeld na steekpartij
Lees ook:Fransen staken tegen verhoging pensioenleeftijd
Lees ook:Rénault roept Scénic terug om handremproblemen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Thalys naar Frankrijk rijdt niet

  1. paulus

    Misschien een stomme vraag maar als je 20 dagen achter elkaar werkt ben je toch waarschijnlijk ook weer acht dagen vrij?

    Hoeveel andere beroepen hebben dit ook? Militairen, werken op olieplatform, seizoenswerk zoals kersen plukken en ga zo maar door.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>