Rénault roept Scénic terug om handremproblemen

RENAUL~1De Franse autoproducent Renault roept in Nederland 26.330 auto’s van het type Scénic II terug naar de garage wegens een mogelijk probleem met de automatische handrem. In Frankrijk gaat het om een kwart miljoen auto’s en in België om 28.200. Dat heeft een woordvoerster van Renault bevestigd, zo melden HLN en het AD.

Het gaat om auto’s die geproduceerd zijn tussen 2003 en 2005. De automatische handrem van de wagens zou zich tijdens het rijden spontaan kunnen aantrekken. In Nederland zijn nog geen gevallen bekend waarbij dit is gebeurd, maar in Frankrijk zou het probleem zich wel een aantal keer hebben voorgedaan.

In Nederland ontvangen alle eigenaren van de Scénic II die terug naar de dealer moeten een brief thuisgestuurd. In de garage krijgen de wagens een herprogrammatie van de software, waarmee het probleem verholpen moet zijn. Het opnieuw programmeren van de software duurt een half uur.

Credits foto: Thomas doerfer/Renault.

Lees ook:Hij is er: de Renault Mégane Coupé
Lees ook:Elektrische auto’s in opmars
Lees ook:Renault Zoé mag zo blijven heten
Lees ook:Franse politie rijdt in Ferrari, Lamborghini en een Limousine
Lees ook:Unieke Alpine-auto M64 te koop in Monaco

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>