Fransen staken tegen verhoging pensioenleeftijd

Metro_Ligne_1_BastilleIn Frankrijk wordt vandaag op grote schaal gestaakt. De vakbonden protesteren hiermee tegen de plannen van president Nicolas Sarkozy om de pensioenleeftijd te verhogen van 60 naar 62 jaar.

Vooral in het openbaar vervoer moeten reizigers rekening houden met vertragingen door de stakingen. Zo is het metroverkeer in Parijs beperkt. Ook de bussen en treinen rijden minder vaak. De Thalys rijdt voor zover bekend volgens de normale dienstregeling, maar de NS waarschuwt mensen toch om rekening te houden met vertraging.

Ook op de luchthavens Paris-Charles de Gaulle (Roissy) en Orly wordt gestaakt. Daar wordt vandaag 25% van de vluchten geannuleerd. Afgelopen juli werd het vliegverkeer ook al deels stilgelegd vanwege een staking van de luchtverkeersleiders.

Bron: 20minutes.fr

Lees ook:Opnieuw grote staking in Frankrijk
Lees ook:Opnieuw staking in Frankrijk
Lees ook:Fransen staken opnieuw tegen pensioenverhoging
Lees ook:Veel vluchten van en naar Parijs geschrapt
Lees ook:Demonstraties tegen verhoging pensioenleeftijd

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Fransen staken tegen verhoging pensioenleeftijd

  1. bakker bik

    @ Helene van Santen. Hoeveel procent krijgen de Fransen als ze hun volledige pensioen hebben opgebouwd. En uit hoeveel dienstjaren bestaat een opgebouwd pensioen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>