Partir vers de nouveaux horizons

anne-sophie-rutsaert-carte-postale-carree-14-cm-partir-vers-de-nouveaux-horizonsMijn tijd in Frankrijk zit er weer op. Wat is het ongelofelijk snel gegaan. 1,5 jaar geleden kwam ik aan in Aix-en-Provence. Alles was nieuw maar ik voelde me er meteen thuis. Dit is zo gebleven tot het eind, met het verschil dat ik de omgeving nu heel goed ken, en ook fan ben geworden van de naastgelegen stad Marseille. Verder heb ik veel interessante mensen ontmoet en zijn er dierbare vriendschappen ontstaan. Weggaan is nooit gemakkelijk, maar ik weet dat ik hier vaak genoeg terug zal komen. De afstand Nederland-Frankrijk is niet zo groot en een reisje is zo gemaakt. Aix/Marseille blijft voorlopig mijn tweede thuis!

Ik verhuis naar Rotterdam waar ik een leuke baan heb gevonden in de literaire wereld. Een stukje Aix/Marseille ga ik meenemen in de vorm van schilderijtjes en foto’s. Bovendien ben ik van plan om te gaan Skypen in het Frans en om te kletsen met Franse vrienden die op bezoek komen. Verder wil ik Franse films blijven kijken en naar Franse lezingen en exposities gaan, ook hier, vanuit Les Pays-Bas. Maar ik heb besloten dat het tijd is om te stoppen met Frankrijkblog. Ik geef de pen door aan een andere francofiel die jullie op de hoogte zal houden van de Franse nieuwtjes.

Un grand merci pour tout! Ik heb met plezier geschreven voor dit blog.

À la prochaine,

Mirthe Smeets

Lees ook:Gezellig weekend met je beste vrienden
Lees ook:Column: Rencontre de cultures
Lees ook:‘Dansen in Disneyland Paris is een droom die uitkomt’
Lees ook:Angelina Jolie wil in Franse film spelen
Lees ook:Vervolgverhaal: Franse Anjers (4)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>