Seriemoordenaar actief nabij Parijs

Het is het gesprek van de dag in Frankrijk: de seriemoordenaar die in de voorsteden in het zuiden van Parijs actief is. In de afgelopen vier maanden zijn in het departement Essonne vier moorden gepleegd met vermoedelijk hetzelfde wapen. De Parijse politie heeft honderden extra agenten ingezet om de seriemoordenaar, die nog altijd voortvluchtig is, te kunnen pakken.

De eerste moord vond eind november vorig jaar plaats, toen een 35-jarige vrouw in de voorstad Grigny werd doodgeschoten in haar woning. Haar ex-vriend bekende de moord, maar trok die betekenis later weer in. In februari dit jaar werd een 52-jarige buurman van de vrouw doodgeschoten. Een maand later werd een 81-jarige man gedood met een kogel door zijn hoofd bij de ingang van zijn flat in Ris-Orangis. Afgelopen donderdag viel het vierde slachtoffer: een 47-jarige vrouw uit Grigny.

De vier moorden zijn gepleegd binnen een straal van 10 kilometer en met hetzelfde wapen: een semi-automatisch pistool van 7.65 mm kaliber. De verdachte wordt door de Franse politie omschreven als een “lange Europees-uitziende man”. Hij vluchtte steeds op een motor, mogelijk een blauw-witte Suzuki.

Bronnen: HLN, TF1.

Lees ook:‘Dader familiedrama Nantes oefende moorden’
Lees ook:Nederlander bekent moord in Noord-Frankrijk
Lees ook:Dubbele moordaanslag met Kalashnikovs in Marseille
Lees ook:Kritiek na dood Franse terreurverdachte Toulouse
Lees ook:Zes jongeren opgepakt na rellen Grenoble

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>