‘Dader familiedrama Nantes oefende moorden’

De 50-jarige Fransman die begin deze maand zijn vrouw en vier kinderen vermoordde en op de vlucht sloeg, oefende de week voor de moorden tot vijf keer toe met zijn vuurwapen in een schietstand. Dat melden verschillende Franse media. 

Afgelopen donderdag vond de Franse politie de vijf lijken in de tuin van de woning van het gezin in Nantes. Het gezin verdween begin april spoorloos. Buren schakelden de politie in, omdat ze de familie lange tijd niet hadden gezien. Xavier Dupont de Ligonnès, de vader van het gezin en hoofdverdachte in de moordzaak, is nog altijd spoorloos. 

Afgelopen december begon de man met een schietcursus. Op 12 maart kocht hij kogels voor zijn 22 long rifle, het vermoedelijke moordwapen dat nog altijd niet is teruggevonden. Naar verluidt zou hij de moorden begin deze maand gepleegd hebben.

Ook gaan er in de Franse media geruchten dat er een verband is tussen dit familiedrama en de verdwijning van een 50-jarige vrouw uit het dorpje Lorgues. De auto van Xavier Dupont de Ligonnès is in de nacht van donderdag op vrijdag terug gevonden bij een hotel in Roquebrune-sur-Argens, 30 kilometer van Lorgues. Hij zou er in de nacht van 14 op 15 april hebben overnacht. Op 14 april is er geld opgenomen met een betaalkaart van de man. De 50-jarige vrouw verdween in de ochtend van 15 april. Bovendien heeft het gezin Dupont de Ligonnès vroeger in Lorgues gewoond.

Bronnen: Quest-France, Le Parisien, Nu.nl, De Morgen.

Lees ook:Familiedrama in Franse plaats Dampmart
Lees ook:Op politieauto geschoten, maar “rustige” nacht in Grenoble
Lees ook:Serieverkrachter actief op campings Ardèche
Lees ook:Seriemoordenaar actief nabij Parijs
Lees ook:Rellen na dood overvaller in Grenoble

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>