Nederlandse student verdwijnt in Frankrijk

De politie heeft een 19-jarige man uit Gouda aangehouden die te maken zou hebben met de verdwijning van Jan Mikael Jonzen (26) uit Den Haag. De mannen waren eind april samen naar een klimfestival in Fontainebleau in Frankrijk gegaan, maar Jonzen keerde daarvan niet terug.

De man uit Gouda reed op 30 april alleen terug naar Nederland en liet Jonzens vriendin per brief weten dat hij in Frankrijk ruzie had gekregen met zijn metgezel. Hij schreef niet te weten waar Jonzen, die de Zweedse nationaliteit heeft, op dat moment verbleef. De politie kreeg argwaan en begon een zoekactie naar de vriend. De inwoner van Gouda werd in Stuttgart getraceerd en aangehouden. De argwaan bij de politie nam toe toen de man een onsamenhangende verklaring aflegde over Jonzens verdwijning.

Omdat het sterke vermoeden bestaat dat de Zweedse Hagenaar niet meer in leven is, hebben Haagse rechercheurs de afgelopen dagen in Fontainebleau naar het lichaam van Jonzen gezocht. De politie wil niets zeggen over de resultaten van die zoekactie. Het politie-onderzoek is nog in volle gang. De recherche beschikt onder meer over video-opnamen van een benzinestation waarop de auto met caravan van de klimmers is te zien.

Jonzen, student aan de Haagse kunstacademie, had op 28 april voor het laatst telefonisch contact met zijn vriendin.

Lees ook:‘Dader familiedrama Nantes oefende moorden’
Lees ook:Moeder weet het zeker: dochter zit in muur gemetseld
Lees ook:Massale zoektocht naar skiër die gewoon thuiszit
Lees ook:‘Zlataner’ wordt officieel woord
Lees ook:Dure graffiti voor voetbalfans PSG

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>