Massale zoektocht naar skiër die gewoon thuiszit

Franse reddingswerkers hebben dagenlang gezocht naar een Britse skiër in Megève in de Haute Savoie, die later gewoon thuis in Londen bleek te zitten. 

De Brit was tijdens het skiën de weg kwijt geraakt en belde de politie. Nog voor hij zichzelf kon identificeren, werd de verbinding verbroken. Reddingswerkers vermoeddden dat zijn batterij leeg was en zette een grootscheepse reddingsactie op touw. De Brit had echter inmiddels op eigen kracht de weg teruggevonden, zonder de politie in te lichten. Een paar dagen later, toen zijn vakantie erop zat, ging hij naar huis.

Ondertussen ging de zoektocht naar de Brit in Frankrijk door. Door het mobiele telefoonnummer van de Brit, wist de Franse politie zijn indentiteit te achterhalen. Agenten stuurden hem een bericht via Facebook, waarop hij antwoordde dat hij gewoon thuis zat. Of de Brit aansprakelijk wordt gesteld voor de massale zoekactie, is nog niet duidelijk. “Maar de reddingsactie heeft ons wel wat geld gekost”, zegt een woordvoerder van de Franse politie. “We hebben zelfs helikopters ingezet.”

Bron: HLN.

Lees ook:Man overleden door stroomstootwapen
Lees ook:Drie maanden cel door belediging op Facebook
Lees ook:Veertienjarig meisje bevrijd uit handen Franse pedofiel
Lees ook:Man die zat opgesloten in grot overleden
Lees ook:Politieversterking Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>