Stedengids 100% Parijs nu ook als app verkrijgbaar

De 100% Parijs stedengids is al jarenlang te verkrijgen in de boekhandel, maar is nu ook als applicatie voor je smartphone beschikbaar. De gids bevat allerlei handige tips over bezienswaardigheden, restaurants of clubs en de beste adressen om te shoppen. Je kunt deze tips per wijk (bijvoorbeeld Quartier Latin of Le Marais) opzoeken, maar ook per categorie (zoals shoppen, uitgaan of hotels).

Erg handig is dat de applicatie bovendien een plattegrond bevat, met wandelingen die je via de GPS-functie van je telefoon gemakkelijk kunt volgen. En de ‘app’ heeft ook een tolk. Er staan tientallen Franse woordjes en zinnetjes (van “Wat kost een tweepersoonskamer?”  en “Kan ik met creditcard betalen?” tot “Heb je een vriendin?” en “Heb je al plannen voor morgen?”) in. Als je op een woord of vraag klikt, wordt deze hardop voor je uitgesproken. Kun je gelijk aan je Franse uitspraak werken.

Je hoeft niet bang te zijn dat je door de applicatie extra kosten maakt voor het gebruik van internet in het buitenland. Nadat je de stedengids éénmalig hebt gedownload, werkt de mobiele applicatie offline. Om de stedengids te bekijken hoef je dus niet online te gaan.

Naast de 100% Parijs applicatie, zijn ook de stedengidsen van Amsterdam, Antwerpen, Barcelona, Berlijn en Rome beschikbaar. De 100% stedengids-apps zijn te koop in de App store (via iTunes), Android Marketplace en vanaf medio december in de Ovi Store voor € 6,99 per stuk.
De 100% stedengids-apps worden uitgegeven door uitgeverij mo’media in samenwerking met XS2TheWorld. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook:Ontdek stukjes Frankrijk in Amsterdam
Lees ook:Tip: applicatie voor wintersportgangers
Lees ook:Nieuwe app: Culinair Frans A-Z
Lees ook:Tip: applicatie My Little Paris
Lees ook:Nieuw: Gratis app Plus France

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>