Frans feestdagenrecept: Chocoladesigaretten, maar dan anders…

chocoladesigaretten

Chocoladesigaretten zijn door de EU verboden, maar thuis mag je ze natuurlijk wel maken. Het Franse koekjesmerk Delacre (bekend van die tinnen koekjesdozen met een dozijn verschillende lekkernijen) toont hoe je makkelijk en snel leuke chocoladesigaretten maakt.

Wij kennen het hoofdbestanddeel, de ‘Cigarette Russe’ voornamelijk als versiering op ijsjes. Het zijn van die ronde lange biscuitjes. Delacre is niet in Nederland verkrijgbaar, maar bij de wat grotere Albert Heyn zijn de koekjes wel te vinden van andere merken zoals Vegter’s Rolletjes.

Recept Chocoladesigaretten

Doop de ‘Cigarette Russe’, oftewel bicuitjes in warme chocolade en doop ze daarna in een bijvoorbeeld gekruimelde speculaas, pepernoten, snoepjes of een andere lekkernij zoals cacaopoeder, witte hagelslag, gekleurde hagels,  pistachesnippers of gestampte pinda’s. Een leuk koekje voor bij de koffie tijdens Sinterklaas of Kerst.

 

Lees ook:Frans paasrecept: zelfgemaakte chocolade-eitjes in de dop
Lees ook:De beste Franse luxe recepten makkelijk uitgelegd in video’s
Lees ook:Recept: Franse soesjes met speculaas
Lees ook:Veertiende editie van de chocoladebeurs in Parijs
Lees ook:Doop van de Koninklijke tweeling uit Monaco op 10 mei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>