Streekgerecht uit de Lorraine: Paté Lorrain

Deze vleespastei uit Lotharingen is een voortreffelijk warm voorgerecht! Ook heerlijk als hoofdgerecht met een frisse salade. De hoeveelheden dienen dan wel aangepast te worden.

Ingrediënten voor 8 personen:
• 350 gram bladerdeeg
• 1 pond varkensschouder of -halsstuk
• 4 sjalotjes
• 20 g peterselie
• 10 g zout, 1 g peper

Bereiding:
• Bereid de marinade een dag van tevoren.
• Snijd het varkensvlees in dunne plakjes, strooi de gehakte sjalotjes en peterselie eroverheen. • Voeg zout en peper toe en besprenkel het geheel met een goed glas droge, witte wijn.
• Spreid het deeg uit en maak er een rechthoekige vorm van. Doe de goed uitgelekte marinade in het midden van de deegbodem. Bedek het geheel met de rest van het deeg. Zorg ervoor dat de bovenlaag van het deeg goed vasthecht aan de onderlaag; maak indien nodig een klein randje. Bestrijk het deeg met eigeel.
• Leg de pastei in een hete oven op een ingevette bakplaat. Laat de pastei 1 uur bakken.
• Belangrijk: Steek een stukje karton in de bovenlaag van het deeg, als een soort schoorsteen, voordat u de pastei in de oven plaatst.

Wijnsuggesties:
• AOC Beaujolais et Beaujolais Villages (Beaujolais)
• AOC Bourgueil (Val de Loire)
• AOC L’étoile Sec (Jura – Savoie)
• Vins de Pays Vins de Pays du Comté Tolosan (Rouge) (Sud-Ouest) AOC Bergerac

Bron: Frans Verkeersbureau

Lees ook:Recept Franse pizza met ansjovis: Pissaladière
Lees ook:Recepten uit Bretagne
Lees ook:Corsicaanse streekgerechten (deel 1)
Lees ook:Streekgerecht: Sole Dieppoise (Haute-Normandie)
Lees ook:Filodeeg met camembert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>