Alvast vooruitlopend op de blog over de regio Lorraine, het recept van de week uit deze regio. Een van de bekendste gerechten van Frankrijk is toch wel de quiche lorraine. Ideaal voor bij de lunch, het diner of tussendoor.
Ingredienten:
1 rol bladerdeeg
voor bakvorm van 24 diameter:
200 gr spek
200 gr gemalen gruyere
4 a 5 eieren
4 spl vetarme room
voor bakvorm van 30 diameter:
300 gr spek
300 gr gemalen gruyere
5 a 6 eieren
6 spl vetarme room
Bereidingswijze:
1) leg het deeg samen met het papier in de taartvorm (niet inprikken)
2) laat het spek goed uibakken, uitlekken en afkoelen
3) verdeel dit over het deeg
4) verdeel de gemalen kaas over dit
5) meng de losgeklopte eieren en de room goed dooreen en giet dit over dit alles
6) laat dit bakken in de oven gedurende ongeveer 30 min op 200C of ongeveer 45 min op 175C
Heerlijk met een salade van veldsla en pittige rode ui. Bon appetit!
Bron: smulweb.nl
Lees ook:Frans paasrecept: zelfgemaakte chocolade-eitjes in de dop
Lees ook:Recept van de week: kaasfondue uit Franche-Comte
Lees ook:Corsicaanse streekgerechten (deel 1)
Lees ook:Recepten van streekgerechten uit de Bourgogne
Lees ook:Recepten van streekgerechten uit de Auvergne