Recept van de week: Franse ovenschotel uit de Elzas

Lekker bij gebakken varkenskarbonades of braadworstjes is deze ovenschotel van aardappelen met de bekende Munster kaas uit de Alsace, ei en rozemarijn. Een heerlijk recept voor de herfst of winter! 

Ingredienten:

500 gram uien -
1 kilo aardappelen vastkokers -
200 gram munsterkaas -
2 eieren -
0.12 liter slagroom -
50 gram boter -
5 rozemarijntakjes -
1/2 theelepel geraspte nootmuskaat

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Pel de uien. Snijd de uien in dunne ringen. Schil de aardappelen. Snijd de kaas in dunne plakjes. Klop de eieren los in de slagroom.

Bereiding:

Kook de aardappels in gezouten water bijna gaar. Laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakken. Bak de uiringen in de helft van de boter zacht en lichtbruin van kleur. Smeer een vuurvaste schaal in met de resterende boter. Leg op de bodem de helft van de aardappelplakken. Strooi er versgemalen peper op. Verdeel de gebakken uien over deze laag. Leg hierop de rest van de aardappelplakken. Giet het ei-roommengsel over de aardappelen in de schaal. Steek hier en daar een takje rozemarijn. Leg hier en daar een plakje kaas. Strooi er nootmuskaat over. Zet de schotel ongeveer 15 minuten in de oven.

Bron: Smulweb

Lees ook:Filodeeg met camembert
Lees ook:Recept Franse pizza met ansjovis: Pissaladière
Lees ook:Recept: Gratin Dauphinois
Lees ook:Recept: plateau fruits de mer (vis/zeevruchten plateau) uit de Charente – Maritime
Lees ook:Recepten van streekgerechten uit de Auvergne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>