Presentator wil president van Frankrijk worden

De populaire presentator en ecologist Nicolas Hulot heeft zich kandidaat gesteld voor de Franse presidentsverkiezingen van 2012. Hij wil “de weg vrijmaken voor een nieuwe, ecologische en sociale samenleving”.

De 55-jarige Hulot is bekend van onder andere de televisieserie en stichting Ushuaïa. Hij zet zich al jarenlang in voor het milieu. In 2007 zorgde hij ervoor dat de belangrijkste kandidaten voor het presidentschap zijn “ecologisch pact” ondertekenden, onder de dreiging zich anders zelf kandidaat te stellen. De grote veranderingen omtrent het milieubeleid bleven echter uit.
  
Hulot zal het bij de presidentsverkiezingen moeten opnemen tegen de huidige president Nicolas Sarkozy (UMP) en Marine Le Pen (Front National). Bij de Parti Socialiste hebben François Hollande en Ségolène Royal zich kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen. Bij verschillende peilingen worden Martine Aubry en Dominique Strauss-Kahn echter meer kansen toegemeten.

Bron: HLN.

Lees ook:Peiling: Le Pen wint verkiezingen
Lees ook:François Hollande wint eerste ronde presidentsverkiezingen
Lees ook:Peiling: Sarkozy verliest verkiezingen
Lees ook:‘Sarkozy stapt uit politiek bij verlies’
Lees ook:Hollande is presidentskandidaat socialisten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>