Peiling: Sarkozy verliest verkiezingen

De Franse president Nicolas Sarkozy (UMP) is nog altijd niet erg populair bij de Fransen. Uit een peiling van het Franse weekblad L’Express en radiozender France Inter blijkt dat ‘Sarko’ bij de komende presidentsverkiezingen zal worden verslagen door Dominique Strauss-Kahn en Martine Aubry van de Socialistische Partij.

Volgens de peiling zou Sarkozy, als hij het moet opnemen tegen Strauss-Kahn, in de tweede ronde verliezen met 36 procent tegen 64 procent. Als Aubry kandidaat wordt voor de socialisten, zou hij met 43 procent tegen 57 procent verliezen.
 
In de eerste ronde zou Strauss-Kahn volgens de peiling 31% van de stemmen behalen. Hij laat Sarkozy (25%), Aubry (23%) en Marine Le Pen van Front National (17%) hiermee achter zich.

De Franse presidentsverkiezingen worden in 2012 gehouden. In oktober van dit jaar worden de kandidaten van de verschillende partijen vastgesteld.

Bron: HLN. Foto: Jean-Louis Aubert/WikiCommons.

Lees ook:“Sarkozy verliest komende verkiezingen van socialisten”
Lees ook:Peiling: Le Pen wint verkiezingen
Lees ook:Presentator wil president van Frankrijk worden
Lees ook:Front National boekt winst bij verkiezingen
Lees ook:Hollande is presidentskandidaat socialisten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>