Rwanda ruilt Frans in voor Engels

De Engelse taal heeft in Rwanda het Frans uit de leslokalen verdreven. De Rwandese overheid heeft bepaald dat scholieren en studenten voortaan naast in de inheemse taal Kinyarwanda ook in het Engels les zullen krijgen. Dat meldde de Britse krant The Guardian dinsdag, aldus het Reformatorisch Dagblad.

De regering houdt officieel aan dat de verandering is ter bevordering van de integratie van het land in de Oost-Afrikaanse Gemeenschap (EAC) en zijn handelspositie met het westen. Maar het lijkt erop dat Rwanda zich steeds meer distantieert van alle Franse invloed, aldus The Guardian. Zo heeft het land zich aangemeld om deel te worden van het Britse Gemenebest, en werd onlangs een Rwandese cricketbond opgericht.

Frankrijk steunde het voormalige Huturegime in Rwanda, dat verantwoordelijk was voor de genocide in 1994 waarbij 800.000 Tutsi’s en gematigde Hutu’s om het leven kwamen. De huidige regering waarin Tutsi’s het overwicht hebben, neemt dit Parijs zeer kwalijk.

Lees ook:Franse schrijver aangeklaagd vanwege racisme
Lees ook:Canal+ heeft spijt voor parodie over genocide Rwanda
Lees ook:Reding betuigt spijt over uitspraak
Lees ook:ADV: De Franse taal en wat je er nog niet over wist
Lees ook:Steeds meer mensen spreken Frans

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rwanda ruilt Frans in voor Engels

  1. Gaëtan

    Salut,

    Je ne comprends rien en hollandais, mais passe faire un tour chez moi ^^

    Amicalement

    Gaëtan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>