Steeds meer mensen spreken Frans

800px-Flag_of_La_Francophonie_svgHet aantal mensen wereldwijd dat Frans spreekt, is toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de Organisation Internationale de la Francophonie (OIF), de organisatie die landen verenigt waarin Frans gesproken wordt.

In 2006 sprak nog 200 miljoen van alle mensen op aarde Frans. Vandaag de dag is dat 220 miljoen. “Het Frans is en blijft een universele taal naast het Engels, omdat het de enige taal is die op alle vijf de continenten gesproken wordt,” aldus Abdou Diouf, secretaris-generaal van de OIF en voormalig president van Senegal, in een interview met EurActiv.

De toename van het aantal mensen dat Frans spreekt, komt net name door de Afrikaanse landen. Terwijl in Europa het aantal mensen dat Frans leert op school (of geheel onderwijs in het Frans krijgt) met 7 % afnam tussen 2007 en 2010, nam dit aantal in het zuiden van Afrika en de regio langs de Indische Oceaan toe met maar liefst 31,5 %. In Noord-Afrika en het Midden-Oosten is er sprake van een stijging van 12,6 %.

Lees ook:ADV: De Franse taal en wat je er nog niet over wist
Lees ook:Het Frans als wereldtaal?
Lees ook:Gérard Lenorman zingt nog steeds zijn ballade
Lees ook:Frankrijk: de feiten
Lees ook:Frankrijk krijgt meeste asielaanvragen van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>