Frans dorp afgesloten door ‘einde van de wereld’

Het dorp Bugarach, gelegen in het Zuid-Franse departement Aude, wordt van 19 tot 23 december afgesloten. De burgemeester vreest dat veel mensen het dorpje zullen bezoeken, omdat ze denken dat ze daar ‘het einde van de wereld’ kunnen overleven.

Op 21 december loopt de Maya-kalender af, wat volgens sommigen het einde van de wereld zou betekenen. Deze zogenoemde ’Doomsday believers’ denken dat de nabij gelegen berg Pech de Bugarach een poort is tussen verschillende dimensies en dat ruimtewezens de mensen daar komen redden van de ondergang van de wereld.

Burgemeester Jean-Pierre Delord wil problemen in zijn dorpje voorkomen, door het af te sluiten voor publiek: ”Met alle heisa over Bugarach in de media, zullen er vast duizenden mensen komen opdagen voor de zogenaamde verrijzenis.” Ruim 200 agenten en 45 brandweermannen worden ingezet, om te voorkomen dat mensen de tweehonderd inwoners van het dorp lastigvallen.

Bronnen: Nu.nl, Midi Libre.

Lees ook:Gratis gebruik van skiliften bij opening Le Grand Bornand
Lees ook:Opnieuw corruptiezaak Jacques Chirac
Lees ook:Condooms komen niet uit Franse Condom
Lees ook:Wereldrecordpoging langste ‘siesta’
Lees ook:Kerst in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>