Ophef over standbeeld Carla Bruni

In Nogent-sur-Marne, vlakbij Parijs, is ophef ontstaan over een standbeeld van Carla Bruni. De voormalige presidentsvrouw en het ex-model is afgebeeld als een “plumassiere”, een hardwerkende vrouw uit de verenfabrieken in Nogent.

De lokale politicus William Geib, van de Socialistische Partij, vindt het ronduit ‘belachelijk’. Hij zei: “Het is een belediging voor de arbeiders uit de fabriek, om hen het gezicht te geven van een extreem rijk persoon. Ik heb niets tegen Carla Bruni-Sarkozy. Maar ze is niet representatief voor arbeiders.” Ook door het onderzoek dat de Franse justitie momenteel doet naar Nicolas Sarkozy, over vermeende illegale giften die hij zou hebben aangenomen voor zijn partij UMP, zou een standbeeld van Bruni ongepast zijn.

Zelfs de entourage van Carla Bruni heeft haar twijfels over het bronzen standbeeld. “Carla is geen Jeanne d’Arc of Général de Gaulle. Carla is een voormalig model”, aldus een woordvoerder. Bruni heeft echter wel model gestaan voor de kunstenares van het standbeeld, Elisabeth Cibot.

Het standbeeld is nu nog bedekt met een doek en tape, zodat niemand ‘m kan zien. Op 21 september wordt het beeld officieel onthuld. Daarbij zal Bruni niet aanwezig zijn. “Ze was niet uitgenodigd en zal niet aanwezig zijn”, aldus Jacques Martin (UMP), de burgemeester van Nogent.

Bron: Telegraph.

Lees ook:Carla Bruni siert cover Franse Vogue
Lees ook:Merendeel Fransen waardeert Carla Bruni
Lees ook:Nieuwe modellenklus voor Carla Bruni
Lees ook:Vanavond op tv: docu over Carla Bruni
Lees ook:“Carla Bruni niet welkom in Vaticaan”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>