De échte Franse croissant sterft uit. Daarvoor waarschuwt Philippe Godard, directeur Communicatie van de Federatie van Franse bakkerijen en patisseries.
De helft van alle verkochte croissants in Franse bakkerijen zijn “industrieel” gemaakt en dus niet vers gebakken in de desbetreffende bakkerij. Volgens Godard zijn de bakkers daarover niet eerlijk tegen hun klanten. De reden waarom veel bakkers hun croissants niet meer zelf vers bakken, is omdat dat simpelweg veel duurder is.
Sinds 1998 zijn bakkers in Frankrijk verplicht om hun eigen brood te bakken als ze de naam ‘boulangerie’ willen gebruiken. Voor andere producten zijn zij echter vrij om een “industriële leverancier” te gebruiken.
Bron: Francetv.info
Lees ook:Gastcolumn. Vakantie van bakkers uit Parijs aan banden gelegd
Lees ook:Filmmaker betaalt boete illegaal downloaden
Lees ook:Uitgelicht: de croissant
Lees ook:Open Dag Alliance Française Den Haag
Lees ook:Nieuw kookboek van de Franse kok Stéphane Reynaud