Eric Cantona: haal je geld van de bank af

De Franse ex-voetballer Eric Cantona heeft op het internet iedereen opgeroepen om op 7 december massaal zijn geld van de bank af te halen. Hiermee wil de 44-jarige Cantona een wereldwijde revolutie ontketenen, die ervoor moet zorgen dat banken wereldwijd lamgelegd worden.

“De banken zijn verantwoordelijk voor alle financiële problemen in de wereld,” zei Cantona in een interview met de Franse krant Presse Océan. “Als we de banken platleggen, creëren we een sociale en economische revolutie. Dat is broodnodig.” De voormalig voetballer sluit zich met zijn oproep aan bij een groep activisten, die de website bankrun2010.com is gestart. Het filmpje, waarin Cantona iedereen oproept om mee te doen aan de actie op 7 december, is een grote hit op internet.

Foto: Georges Biard/WikiCommons.

Lees ook:Oproep Cantona leidt niet tot revolutie
Lees ook:“Eric Cantona is hypocriet”
Lees ook:Proletarisch winkelen: nieuwe trend onder actievoerders?
Lees ook:S&P verlaagt kredietwaardigheid BNP Paribas
Lees ook:David Beckham komt naar Parijs

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eric Cantona: haal je geld van de bank af

  1. Peter

    Dit is niets nieuws. Communisme en islamisme hebben elkaar gevonden in een innige omhelzing, blijkt uit de tekst op hun site. De islambanken zijn niet minder hypocriet dan de gewone banken. Zielig dat zogezegde ‘intellectuelen’ zoiets verkondigen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>