“Eric Cantona is hypocriet”

Het zit de Franse oud-voetballer Eric Cantona deze dagen niet mee. Dinsdag werd al bekend dat zijn oproep aan iedereen om zijn of haar geld van de bank af te halen en op die manier een “revolutie” te ontketenen, is mislukt. En nu blijkt zelfs zijn eigen vrouw, actrice Rachida Brakni, aan de kant van de banken te staan. Zij is in ieder geval te zien in een reclamespotje voor de Franse bank Crédit Lyonnais.

“Zij is niet degene die heeft opgeroepen tot de ‘bankrun’. Je kunt haar niet verantwoordelijk stellen voor wat haar man doet,” aldus een woordvoerder van de Franse bank. De Franse minister Roselyne Bachelot vindt het koppel Cantona/Brakni ”hypocriet”.  Zo zei zij: “Eric Cantona maakt reclame voor auto’s en scheermesjes. Zijn vrouw voor het banksysteem. Je zou verwachten dat ze iets meer verantwoordelijkheid zouden nemen in het leven als zij zelf verdienen aan de consumptiemaatschappij.”

Eric Cantona spoorde in een filmpje, dat een grote hit werd op internet, iedereen aan om op 7 december zijn geld van de bank af te halen. De oud-voetballer wilde met de actie dat alle banken wereldwijd lamgelegd zouden worden en er op die manier een wereldwijde revolutie zou worden ontketend. “De banken zijn verantwoordelijk voor alle financiële problemen in de wereld,” zei Cantona in een interview met de Franse krant Presse Océan. De actie was geen succes.

Bron: The Telegraph. Foto: Foto: Georges Biard/WikiCommons.

Lees ook:Oproep Cantona leidt niet tot revolutie
Lees ook:Eric Cantona: haal je geld van de bank af
Lees ook:S&P verlaagt kredietwaardigheid BNP Paribas
Lees ook:Mogelijke oplossing voor kredietcrisis in EU-landen
Lees ook:Boete van 384 miljoen voor Franse banken

1 Reacties // Reageer

One thought on ““Eric Cantona is hypocriet”

  1. vdBijl

    Ze wenden hun middelen aan om geld te vergaren. Als ze deze rijkdom alleen voor zichzelf trachten te houden is het pas hypocriet, niet eerder.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>